tisdag 14 maj 2013

Hasselnötsbiffar

Det här är en vegetarisk rätt som barnen älskar. Ida hittade receptet på barnkanalen och vi har gjort det flera gånger.
4 personer
100 gr hasselnötter
6 stora kokta potatisar
1 pressad vitlöksklyfta
3 rivna morötter
lite mjölk
olivolja och rapsolja
örtsalt
2 dl turkisk youghurt

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa hasselnötterna eller krossa dem i en mortel. Mosa den kokta potatisen och blanda med lagom mängd mjölk till potatismoskonsistens.Salta med örtsalt. Blanda med hasselnötterna, rivna morötter, vitlök och rör ihop till en bra konsistens, späd ev med mjölk eller vatten. Ta fram en långpanna med bakplåtspapper. Klicka ut till önskad storlek och platta till dem, ca 1 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut dem och pensla med olja, grädda ytterligare 20 min tills de fått fin färg.
Servera med klyftpotatis och en youghurtsås som du gör med 2 dl turkisk youghurt, 1/2 pressad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja och ca 1/2 tsk örtsalt och lite nymald svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar