söndag 19 maj 2013

Foccaciabröd

Piffade upp lunchen med lite gott bröd. Enkelt och smidigt.

4 bröd
50 gr jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl olivolja
4 dl durumvetemjöl
Ca 12 dl vetemjöl special
2 msk flingsalt
4 msk honung ( eller sirap)

Smula jästen och lös upp med vattnet. Tillsätt olja, honumg och salt. Tillsätt durummjölet och sedan vetemjöl special, lite i taget. Arbeta ihop och knåda några minuter. Jäs i 45 min.
Tag upp degen och forma 4 platta bröd, ca 1,5 cm tjocka. Lägg alla 4 i en långpanna på bakplåtspapper. Jäs under duk i ca 30 min. Tryck ned fingrarna till hål och ringla rikligt med olivolja över och strö på flingsalt. Grädda i 10 min i 225 grader i mitten av ugnen.
Jag dekorerade det ena brödet med rödlök. Oliver, tomater och kryddor funkar ju också bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar