söndag 22 februari 2015

Kycklingwok med färsk ananas



Ett gammalt recept från en asiatisk kokbok som är en riktig favorit.

Ca 1 kg kycklinglårfilé
1 dl kokos
100-200 g cashewnötter
2 gula lökar, skuren i stora bitar
8 vitlöksklyftor, hackade
1-2 röda chili
1 stor röd paprika
1 dl ostronsås
50 ml fisksås
2 tsk socker
1 färsk ananas, hackad i mindre bitar
5 salladslök, hackad

Rosta kokosen i en torr stor stekpanna. Ta ur och rosta sen cashewnötterna. Ta ur och hetta upp olja. Lägg i hackad vitlök, chili, paprika  o lök och stek på medelstark värme i några minuter. Ta ur och stek sedan kycklingen i några omgångar. Lägg tillbaka lök o grönsaker. Häll på ostronsås, fisksås, socker, cashewnötter och ananas och koka i några minuter. Strö över rostad kokos och vårlök och servera med ris. Servera gärna med en god thailändsk gurksallad.
 
1 1/2 grön gurka
1/2 röd lök, finhackad
1/2 dl koriander
1 dl jordnötter
40 ml vitvinsvinäger
2 tsk socker
1/2 dl sweet chilisås
40 ml fisksås
Ev hackad röd chili

Skala gurkorna och dela i halvor. Skrapa ur fördelen med en tesked och skär sedan i tunna skivor.
Blanda vinäger o socker, tills sockret löst sig. Blanda med hackad rödlök, koriander, sweetchili och marinera i ca 45 min. Tillsätt jordnötter, fisksås och ev lite hackad chili. Servera! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar