fredag 20 februari 2015

Chokladtryffeltårta


Letat på webben efter något bra chokladtårterecept men hittade inget som verkade helt perfekt... Kom på att jag själv hade ett gammalt recept från en kompis kalas för många år sen. 
Ulles chokladtryffeltårta
Kaka:
200 gr smält smör
200 gr choklad ( jag tog 150 g mörk och 50 gr ljus choklad)
2,5 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
Chokladkräm
150 gr choklad ( 75 g ljus o 75 g mörk)
25 gr smör
1 dl grädde

Vispa ägg o socker fluffigt. Smält under tiden chokladen över vattenbad och smält smöret exempelvis i micron. Rör ner den smälta chokladen o smöret. Rör ner mjölet. Blanda försiktigt. Smörj en form, ca 20 cm med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i nedre delen i ca 25 min. Skall vara lite lös i mitten.
När kakan är i ugnen smälter du ytterligare choklad i vattenbadet tillsammans med grädde o smör. Låt svalna så det blir tjockt o bredbart.
När kakan kommer ut, ta ur från formen och låt svalna innan du brer på chokladkrämen. Dekorera ev med något fint strössel. Ännu godare dag två efter en natt i kylskåpet. Mustig och god, räcker till många bitar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar