Ulles chokladtryffeltårta
Kaka:
200 gr smält smör
200 gr choklad ( jag tog 150 g mörk och 50 gr ljus choklad)
2,5 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
Chokladkräm
150 gr choklad ( 75 g ljus o 75 g mörk)
25 gr smör
1 dl grädde
Vispa ägg o socker fluffigt. Smält under tiden chokladen över vattenbad och smält smöret exempelvis i micron. Rör ner den smälta chokladen o smöret. Rör ner mjölet. Blanda försiktigt. Smörj en form, ca 20 cm med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i nedre delen i ca 25 min. Skall vara lite lös i mitten.
När kakan är i ugnen smälter du ytterligare choklad i vattenbadet tillsammans med grädde o smör. Låt svalna så det blir tjockt o bredbart.
När kakan kommer ut, ta ur från formen och låt svalna innan du brer på chokladkrämen. Dekorera ev med något fint strössel. Ännu godare dag två efter en natt i kylskåpet. Mustig och god, räcker till många bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar