lördag 9 augusti 2014

Filodegspaj med ost o spenat

Med linas mat denna vecka var den vegetariska rätten Filodegspaj med ost o spenat. Fantastisk god, frasig och fin.
Du behöver:
1 pkt filodeg
Olivolja
1 lök
2 vitlöksklyftor
450 gr fryst bladspenat
1 msk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Ädelost eller västerbottenost eller annan smakrik ost
4 ägg

Sallad
Krispsallad
Rädisor
Päron
Valnötter

Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten. Hacka lök o vitlök. Riv osten.
Stek löken i olivolja och tillsätt urkramad spenat. Fräs i några minuter. Krydda med salt, peppar o oregano. Ställ åt sidan.
Smörj en ugnsform ca 20*30. Lägg i ett ark filodeg, det skall hänga över kanterna. Pensla med olivolja, lägg på ert nytt, pensla osv. Jag tog lite mer än halva paketet, tyckte det räckte men annars kör man på tills alla ark är slut. 
Knäck 4 ägg i en bunke och vispa ihop med osten. Blanda med spenat o löken och lägg det på filodegen. Vik över degen och pensla lite till med olivolja.
Ställ i ugnen i ca 18 min.
Gör under tiden en sallad med krispsallad, färska päron, rädisor och valnötter. Valnötterna rostade jag lite i en torr panna för att de skall smaka mer.
Jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar