söndag 17 augusti 2014

Filmjölk/yoghurt bröd

Bakade ett gott och enkelt bröd igår kväll. Utgick från ett recept här:
http://tidningenhembakat.se/recept/saftiga-filmjolksbrod-med-fron-2/

Ett bra ställe att hitta recept på. 

Jag gjorde iallafall om receptet lite efter det jag hade hemma. Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt.

För 2 bröd:
11 dl mjöl, varav jag tog 5 dl vetemjöl, 4 dl rågsikt och 2 dl rågmjöl
2 dl frön ( solros, sesam, pumpa, linfrön) jag tog bara sesam o pumpafrön den här gången.1,5 dl plus 
Ca 1 dl russin
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl neutral olja
1/2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk eller naturell yoghurt 

Blanda först ihop de torra ingredienserna. Rör sedan ned resten och rör ihop ordentligt. Fördela i två brödformar och grädda längst ned i ugnen på 175 grader i 90 minuter. Låt svalna och vila några timmar innan det skärs i skivor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar