lördag 6 september 2014

Vegetariska enchiladas med gucamole

Hade inte planerat nån lunch idag så det blev att rota runt lite i frysen. Hittade en påse quornfärs och några tortillabröd som blivit över. Hittade även fryst avocado.
Jag tinade tortillabröden i micron samtidigt som jag fräste den frysta färsen i lite smör nån minut. Rörde ner en påse tacokrydda och 1 1/2 dl vatten. Sänk värmen och lägg på ett lock. Puttra ca 10 min.
Under tiden gjorde jag en ostsås med ca 2 dl riven ost. Smält en klick smör, vispa ner 2 msk mjöl och späd med ca 2 dl mjölk, lite i taget. Häll ned osten tills den smälter.
Tina avokadon. Egentligen i kyl i 3-4 Tim men jag körde på svagaste temp i micron. När den är lite mjuk kan man köra den med stavmixern. Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk limejuice, 1 krm sambal olek, salt o peppar. 
Lägg en sträng med quorntacofärs på ett tortillabröd och toppa med tacosås. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfastform. Fyll på med rullar. Jag hade 300 gr färs så det räckte till 6 rullar. Häll på ostsåsen och gratinera i ugn 200 grader ca 15 min.
Servera med sallad o gucamolen. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar