lördag 25 januari 2014

Snabb "pulledpork" kyckling

Fick ett tips via facebook på en spännande rätt som vi provade igår. En snabb variant på den populära pulled pork trenden. Den här gör man med färdig grillad kyckling och det gick jättefort att laga. Perfekt en fredagskväll, och det var supergott!
Bloggen heter Good things my way:
http://goodthingsmyway.blogspot.se/2013/12/pulled-chicken-quickfix.html

4 pers

1 grillad kyckling 
1 stor rödlök 
2 vitlöksklyftor 
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 
2 msk olja 
  ½ flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak) Amerikansk sort är bäst
½-1 kruka hackad koriander 
salt och peppar 
 
Till servering, skär upp och lägg i skålar:
1 - 2 avokado
Salladshuvud
Gurka
paprika
1 ask körsbärstomater (à 250 g) 
1 burk majskorn (à ca 340 g)

2 dl turkisk yoghurt (10 %) 
pitabröd eller tortillabröd av vete
 
Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 1–2 minuter utan att det bränns.

Lägg i kycklingköttet och häll i halva flaskan med barbecuesås. Tillsätt lite vatten för att späda ut såsen något, ca ½-1 dl.  Låt småputtra en stund tills det kokat ihop. Tillsätt grovhackad koriander och smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med tillbehören samt bröden (som värmts i ugnen) och låt alla ta för sig.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar