onsdag 4 mars 2015

Timjansbiffar



Linas matkasse levererade idag jättegoda timjansbiffar. Enkelt och med såsen till var det nästan restaurangklass. Det var också ett bra sätt att göra sås på. 

Biffar:
500 gr nötfärs
1 dl mjölk
2 msk pankoströbröd
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 tsk dijonsenap
2 krm svartpeppar

Blanda allt och forma biffar med blöta händer. Lägg dem på en blöt skärbräda medans du hettar upp lite smör i en stekpanna. Stek biffarna några minuter på varje sida och lägg sen över dem i en ugnsform och stek färdigt i ugnen i 10 min. (225 grader)

Svampsås
1/2 ask champinjoner
1-2 scharlottenlök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger 
2 dl vatten
2 dl mjölk
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl grädde

Finhacka scarlottenlöken och skiva champinjonerna och fräs i smör i en liten kastrull. Tillsätt allt utom grädden och sjud i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och mixa såsen slät med en stavmixer. 

Till detta var det ugnsbakade hela potatisar med olivolja, rosmarin, salt. 225 grader i ca 30 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar