måndag 20 oktober 2014

Kyckling från Rom

På matlagningskursen i Rom var en av rätterna en enkel kycklingrätt.

2 hela kycklingar
3-4 paprikor
2 klyftor vitlök
Lagerblad 
Olivolja
Salt o peppar

Skölj kycklingen noggrant och torka av dem med hushållspapper. Stycka vardera kyckling i ca 10 bitar. Behåll skinnet på. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Ta två klyftor vitlök med skal, tryck till dem med handen så de blir platta och stek dem bruna i oljan. Ta ur dem ur stekpannan o kasta dem. Stek nu kycklingdelarna i oljan i ca 10 min och rör runt. Hacka under tiden paprikorna i mindre bitar. Lägg kycklingen tillsammans med paprikor i en ugnsform tillsammans med några lagerblad, salta o peppra och ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Det skall vara trångt i ugnsformen. Tag ut, lägg eventuellt på lite basilika. Ät med ugnspotatis som kryddats med rosmarin eller med pasta/ris. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar