måndag 28 juli 2014

Lax i ugn med chrevre och karamelliserad lök

Fick en kommentar från en vän att hon använder min blogg som inspiration. Fick då lite dåligt samvete att jag varit så inaktiv här. Gjorde ett längre inlägg för en tid sen som bara försvann när jag skulle lägga upp det. Tappade då sugen lite extra mycket....
Men nu är det glömt och glad över att få inspirera.

Här kommer en enkel lunch
4 Frysta laxfileer som får tina i rumstemperatur ( går ju väldigt snabbt nu på sommaren)
Chrevreost och créme fraiche (alt turkisk yoghurt, philadelfiaost) 
Färska Basilikablad
Lägg laxfileerna i en smord ugnsform. Salta o peppra dem.
Blanda mosad chrevre med créme fraiche och basilikablad och bred över laxfileerna.
Det är inte så viktigt med mängderna, jag tog ca 100 gr chrevre och ca 1 dl créme fraiche.
Ställ in i ugnen i 200 grader 15-20 min, kolla så den inte blir torr.
Stek under tiden 2 skivade rödlökar i smör tills de får färg. Tillsätt 2 msk råsocker och rör tills det smälter. Lägg upprop den färdiga laxen och servera med potatis och en grönsallad. 


1 kommentar: