söndag 24 maj 2015

Inbakad korv och äppelrosor


Vi tittade på Mat-Tina som var på kollo och lagade mat. Hon gjorde " korv i sovsäck" Ett bra och lite kul sätt att göra korv på, särskilt när man inte har några korvbröd hemma.
Tina upp frysta smördegsplattor och kavla ut dem. Skär i trianglar. Täck triangel med en stark ost och lägg på en halv korv. Rulla ihop, breda sidan först. Pensla med ägg och strö på sesamfrön och grädda ca 15 min i 225 grader tills det blir frasigt och gyllenbrunt. Doppa sedan i ketchup och en röra av cremefraiche o chilisås till exempel.

Av en smördegsplatta som blev över gjorde Ida rosor. Smala smördegssnittar med supertunna äppelskivor på, rullas ihop och läggs i form. Hyvla på lite smör och strö på lite socker. Ca 10 min i ugnen. Servera med vaniljsås.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar