fredag 1 maj 2015

Frozen cheesecake med dajm

Ett bra sätt att kunna förbereda en efterrätt några dagar innan är att göra en fryst cheesecake. 
Det här receptetet var riktigt bra:

3 ägg
4 dl grädde
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
300 gr cream cheese
Knappt 1/2 pkt Digistive
30-50 gr smör
3 dubbeldajm
1 burk karamelliserad kondenserad mjölk

Ta en vanlig form med löstagbar botten och spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Smält smör i micron. Lägg digistivekexen i en plastpåse och kavla över med en kavel. Det blir smulor direkt. Gegga ihop med det smälta smöret och tryck ned i botten på formen. Ställ i kylen medans du gör smeten.
Separera äggen i varsin bunke. Häll upp grädden i ytterligare en bunke. Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum. Flytta sen vispen till grädden och vispa upp den ganska hårt. Vispa sist ihop äggulor med socker, vaniljsocker och cream cheese. Blanda sedan försiktigt ihop äggvitor o äggulor och vänd sedan ned grädden. Hacka 5 bitar dajm och rör ned. Häll upp i formen och frys minst 5 timmar.
Tag ut, bred på en halv burk karamelliserad kondenserad mjölk och 1 bit hackad dajm. Låt den tina en stund innan du börjar äta ( om du kan vänta...)

Det går också bra att göra dubbelsats, men det kräver än stoor bunke att blanda i. (4-5 liter)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar