
Gör så här.
Lägg en färsk laxbit (2x600 gram) med skinnet nedåt i en oljad ugnsform. Krydda på med 2 tsk torkad ingefära, 2 pressade vitlökar, 2 msk farinsocker och lite salt. Droppa över några teskedar lime.
Ställ in i ugnen på 130 grader i ca 30-35 min. Om du har en termometer skall innertemperaturen vara 48 grader. När laxen är klar, strö ev på lite gräslök.

När bulguren stått och svällt klart, fluffa upp den med en gaffel och rör ned avrunna russin, mandel o 3 msk olivolja och 1,5 msk vitvinsvinäger. Smaka av med salt och häll gärna ned lite örter, jag tog fryst persilja.
Såsen gjorde jag av 2 dl crème fraîche, ca 0,5 dl sweetchilisås, lite pressas vitlök, lite farinsocker och lite salt.
Servera alltihop med lite blandade grönsaker. Superfräscht och vårligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar