tisdag 4 februari 2014

Eget smörgåssmör

Min mamma skrattade åt mej för att jag skulle göra eget smör. Men vill man veta vad man äter och undvika kemikalier är det ett enkelt sätt.
500 gr smör rumstempererat
5 dl vatten
5 dl ekologisk rapsolja, kylskåpskall
Havssalt, knappt en tsk flingsalt

Starta med att vispa smöret med elvispen tills det blir lite vitaktigt. Värm lite av vattnet och lös upp saltet. Tillsätt saltblandningen i smöret och vispa. Tillsätt vatten lite i taget och vispa in i smöret. När allt vatten är invispat så fortsätt med den kalla oljan, lite i taget. 
Klart! Häll upp i fina burkar. Ställ en i kylen och resten i frysen. 
Man kan ju även blanda i örter, vitlök, kryddor i en del burkar och ha till mat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar